Ro   Ru  

Info turist

DRAGI PRIETENI !

Dacă sînteţi în căutarea unei experienţe personale de vacanţă şi a unor locuri care să vă inspire, atunci aţi deschis corect  Site-ul de care aveaţi nevoie.

Colaboratorii EuroDream au selectat pentru Dvoastră cele mai îmbietoare destinaţii.

BULGARIA  montană vă invită, şi de această dată, la una dintrestaţiunile sale:
Bansko este destinatia nr.1 in materie de ski din Bulgaria, avand cel mai bun si cel mai modern centru   din toata tara.
Borovets, situată in partea de nord a muntelui Rila este una dintre cele mai mari statiuni montane din Bulgaria si in acelasi timp una dintre cele mai solicitate de catre turisti.
Pamporovo  este o statiune moderna de ski aflata in inima muntilor Rodopi, la o altitudine de 1650m deasupra nivelului marii, la poalele varfului Snejanka. Sezonul de ski dureaza pana la mijlocul lui aprilie.

ROMANIA  ofera turistilor posibilitatea de a schia in mai multe statiuni foarte frumoase si relativ ieftine. Faptul că o treime din suprafata ţării este acoperită de munţii Carpaţi ofera avantajul existenţei mai multor regiuni de ski in zone geografice diverse. Fiecare regiune de ski are farmecul său aparte, completat de obiceiurile si tradiţiile specifice, de ospitalitatea românilor si de peisajele minunate.

UCRAINA .Principalele statiuni sunt Bukovel, Slavsko, Drahobrat  şi Tysovets.
Iaremce  este situată pe malul rîului Prut, în Carpaţii Pocuţiei, şi este cea mai importantă staţiune montană din Ucraina.
Bucovel  este o atractie turistica pentru toţi iubitorii iernii, situata la doar 120 km de graniţa de nord a Romaniei . Staţiunea e amplasată la o altitudine de cca 900 m,  iar cel mai inalt punct de la care încep pârtiile este de 1370 m. Infrastructura staţiunii este în totalitate nouă. Lamomentul actual Bukovel numără 14 ski lifts şi aproximativ 50 km de pârtii.

AUSTRIA  este un paradis al sporturilor de iarnă, iar ofertele de cazare sunt pentru buzunarul fiecaruia! Pe snowboard sau pe schiuri, incepator sau schior cu experienta – o vacanţa la schi in Austria iţi oferă  tot ce ai aşteptat de la un sejur în sezonul rece al anului.

 Va dorim sa aveti vacante de neuitat!

 

BO/RO/FM - Bed Only / Room only / Fara masa

BB - Cazare cu mic dejun (Bed and breakfast)
DP / HB - Demipensiune
PC / FB - Pensiune completa
AI/ALL - All inclusive
UAI

- Ultra all inclusive

 

Viza pentru Bulgaria

Documente necesare pentru perfectarea vizei pentru Bulgaria:

1. Paşaport (valabil minimum 6 luni ) - original si copie
2. Copia buletinului de identitate. Pentru copii copia certificatului de naştere.
3. 1 fotografie 3,5*4,5 (fon albastru deschis, mata)
4. Copia carnetului de munca ( autentificată cu ştampila umedă a întreprinderii) sau copia contractului de muncă ( autentificat cu ştampila umedă a întreprinderii)
5. Certificat de la locul muncii cu indicarea funcţiei, salariului şi perioadei de concediu.
6. Pentru persoanele neangajate oficial în cîmpul muncii - extras de cont bancar in valoare de 50 EUR pe zi
7. Pentru elevi şi studenţi – certificat de la instituţia de învăţămînt. Elevii si studenţii la secţia zi pînă la 20,99 ani obţin viza gratuit. Studenţii dupa 21 de ani, neangajaţi în cîmpul muncii trebuie sa prezinte extras de cont bancar.
8. Pentru pensionari – adeverinţa de pensioner. Viza este gratuită.
9. Pentru minorii însoţiţi în călătorie de străini sau doar de un parinte – declaraţie de la parinţi , autentificată notarial.

Prezenţa la Consulatul Bulgariei nu este obligatorie.

Termenul de perfectare a vizei: 10 zile lucrătoare

Cost viză: 35 EUR

Viza este gratis pentru:
1. Copii pina la 18 ani.
2. Studentii la zi cu virsta de pina la 20,99 ani care prezinta copia carnetului de student si certificat de la universitate.
3.Pensionarii

Viza pentru Turcia

Cetatenii Republicii Moldova beneficiaza de un regim facilitar de vize pentru Turcia.

La sosirea in aeroport in Turcia viza poate fi primita pentru 30 dolari SUA/ 20 euro.

Intrarea repetata in tara cu aceeasi viza este posibila , daca perioada valabilitatii vizei nu a fost expirata.

Taxa de viza (30 dolari SUA/ 20 euro) este perceputa si pentru copii indiferent de virsta.

Pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin 3 luni din data sfirsitului calatoriei.

Ambasada Turciei la Chisinau:
Adresa: V. Cupcea 60
Telefon:(373 22) 509 111, 509 107
E-mail:turkembassy@arax.md

Sectia consulara:
Telefon: (+373 22) 50 91 11, 50 91 07

Viza pentru Grecia

Obtinerea vizei pe termen scurt

Pentru a obtine un asemenea tip de viza este nevoie umatoarele documente:
1. Formularul de ancheta completat. Cel mai bine este sa-l completati în engleza, dar merge si varianta româna sau rusa (în functie de tara în care aplicati documentele);
2. Pasaportul international valabil pe parcursul a trei luni dupa expirarea vizei, cu viza de resedinta în Republica Moldova (originalul plus o copie) ). Daca pasaportul a fost obtinut recent, este de dorit sa anexati copia pasaportului vechi;
3. Doua fotografii cît mai recente. Chiar si pentru copiii în vîrsta de pîna la un an trebuie sa dispuneti de poze;
4. O scrisoare de la angajatul dvs adresata consulatului Republicii Elene, în care sa se specifice marimea salariului Dvs; în cazul în care sunteti student este nevoie de o scrisoare din partea institutiei de învatamînt adresata consulatului Greciei, care ar confirma statutul Dvs de student si durata perioadei de învatamînt (originalul plus o copie);
5. Biletul dus-întors, sau dovada rezervarii lui;
6. Dovada cazarii la un hotel grec, iar daca sunteti invitat de o persoana, atunci veti anexa la dosar invitatia si copia pasaportului persoanei care va invita, autetificata de catre autoritatile grecesti. În cazul în care gazda Dvs nu este de nationalitate grec, atunci veti prezenta copia pasaportului lui si copia permisului de rezedinta autentificate;
7. Dovada ca va pteti întretine financiar pe tot parcursul vizitei. Aceasta poate fi extrasul de cont sau cecul de calatorie (originalul plus o copie);
8. Asigurarea medicala pe întreaga durata a calatoriei (originalul plus o copie).

 

Imaginile sau descrierile din site este posibil să conțină erori.